Beige en lichtblauw combineren

Beige en lichtblauw combineren

Beige is een neutrale kleur. Daarom is het een favoriete modekleur, maar wordt het ook veel binnen het interieur gebruikt. Op zoek naar een stijlvolle look om goed voor de dag te komen? Beige en lichtblauw combineren is om verschillende redenen een goed idee. Wel is het belangrijk om deze combinatie op de juiste manier toe te passen. In deze gids vind je tips om het beste van je outfit te maken.

Welke tint beige past bij jou?

Beige is een lichtbruine kleur. Het bevat een vleugje geel waardoor het een warme uitstraling heeft. Maar je hebt ook beige met een vleugje blauw of roze, hierdoor krijgt het een koele ondertoon.

Beige kan in sommige gevallen saai overkomen. Bij veel vrouwen en mannen staat beige niet zo goed als gedacht. Het matcht niet met de huid, waardoor de drager van beige kleding er bleek of vermoeid uitziet. Daarom is het belangrijk om voor de juiste tint beige te kiezen.

Kijk goed naar je huid. Is deze rozig of blauwachtig, dan heb je een huid met een koele ondertoon. Ziet jouw huid er perzikachtig, rood of gelig uit, dan heb je een warme ondertoon. Zie je helemaal niks dan heb je een neutrale ondertoon.

 • Bij een huid met een koele ondertoon kies je voor beige met een vleugje blauw of roze;
 • Heeft jouw huid een warme ondertoon dan ga je voor beige met een vleugje geel;
 • Heb je een neutrale ondertoon dan passen alle tinten beige bij jou!

Bepalen of lichtblauw bij jou past

Niet iedereen ziet er geweldig uit in blauwe kleding. Ook dit heeft weer met de ondertoon van je huid te maken, maar ook met het gezicht contrast. Verder gaat het er om welke indruk je wil maken. Elke kleur heeft namelijk een bepaalde betekenis. 

Blauw is een koele kleur. Het geeft mensen een gevoel van betrouwbaarheid en professionaliteit. Daarom kom je deze kleuren veel in het zakelijke leven tegen. Het is de ideale kleur voor zakelijke besprekingen en sollicitatiegesprekken.

Blauw is er in verschillende tinten. Van kobaltblauw tot inktblauw en van grijsblauw tot lichtblauw. Welke tint blauw past bij jou? Hieronder enkele ideeën.

 • Heeft je huid een koele ondertoon of heb je een lichte huid, dan past blauwgrijs goed bij jou, maar ook pastelkleuren met een vleugje blauw.
 • Mensen met een huid met een warme ondertoon of een warme, lichte haarkleur kiezen voor inktblauw of lichtblauw.
 • Heb je donkerblond tot donkerbruin haar en is je huid licht tot beige? Laat blauw liever links liggen.
 • Met een bleke tot getinte huid en een koele ondertoon, of donkerbruin tot zwart haar, kies je voor helderblauw. 

Dit zijn de beste suggesties om blauw met jouw huid en haar te laten matchen. Durf van deze ideeën af te stappen en experimenteer met verschillende tinten blauw. Houd het naast je huid en kijk wat het met je doet.

Beige en lichtblauw combineren: zo doe je dat

Nu wordt het tijd om beige met lichtblauw te combineren. Moet je een beige T-shirt of truitje en een blauwe broek dragen, of juist andersom? En welke kleding staat mooi bij elkaar? Laten we aan de slag gaan.

Beige is een neutrale kleur

Het positieve aan beige: het is een neutrale kleur (net als wit, zwart en grijs). Hierdoor kun je het met heel veel andere kleuren combineren. Heb je geen inspiratie, dan staat een ton-sur-ton outfit je altijd goed. Hiermee combineer je beige met andere kleuren uit de bruine familie. Bijvoorbeeld samen met middenbruin of chocoladebruin.

Een zakelijke- of formele uitstraling met kleding

Heb je een belangrijke zakelijke afspraak, een sollicitatiegesprek of ga je naar een formele bruiloft? Lichtblauw en beige zijn hier de perfecte kleuren voor. Het zijn partners die jou een nette, verzorgde en betrouwbare uitstraling geven.

Kies bijvoorbeeld voor een beige kostuum met een lichtblauwe blouse, top of shirt. Of combineer je beige broek met een lichtgekleurd blauw shirt of een nette trui. Waar je voor kiest is een beetje afhankelijk van de gelegenheid en het seizoen. Kies in de winter (en herfst) voor warme stoffen en een trui of shirt met lange mouwen. 

In de warme zomermaanden mag je iets met korte mouwen of een top dragen, maar voor de nette uitstraling draag je hier nog een jasje, colbert of blazer eroverheen. Kies voor een dunne stof zodat je het niet té warm krijgt. Het goede nieuws is dat je altijd een jasje of blazer uit kunt trekken. Voor een formele gelegenheid is het wel belangrijk dat je nette kleding draagt! 

Een dagje uit in de combi beige en lichtblauw

Ook in je vrije tijd, tijdens activiteiten of een dagje uit vormen beige met lichtblauw een geweldige combinatie. Hier volgen enkele ideeën voor alle seizoenen.

 • Zowel voor mannen als vrouwen: Een lichtblauwe spijkerbroek met een oversized beige blouse, trui of T-shirt.
 • Leuk voor vrouwen: Een licht beige broek (zeer lichte kleur) met een slim fit bloesje, eventueel met een subtiel printje.
 • Ook voor vrouwen: een lichtblauwe gebreide jurk met een beige sjaaltje om de hals. Maak het af met de beige sandalen, laarsjes of pumps.
 • Voor mannen: Een kostuum in lichtblauw, gecombineerd met een beige overhemd. Kies donkerbeige wanneer je voor een groot contrast gaat.
 • Zomerse formele outfit voor mannen: beige kostuum, gecombineerd met een lichtblauw overhemd.
 • Sportieve uitstraling voor iedereen: een beige of blauw poloshirt met een broek (of rok) in de andere kleur, of ga voor ton-sur-ton.

Ook interessant: beige en blauw in je interieur

Deze kleuren zijn niet alleen geschikt voor een leuke outfit, ze passen misschien ook prima in je interieur. Vind je een inrichting met aardse tinten mooi? Kies dan voor beige in combinatie met bruine of oranje tinten. Dit straalt rust uit. 

Wil je beige en blauw in je interieur combineren, zorg dan voor een goed contrast. Bijvoorbeeld donker beige met lichtblauw, of licht beige met donkerblauw. Zo komen de kleuren beter tot hun recht.