Hoe moet je flirten?

Hoe moet je flirten?

Flirten is voor de één een heerlijke bezigheid, maar voor de ander toch behoorlijk lastig. Dit komt onder andere door het feit dat het niet prettig is om te verlegen te zijn, maar dat het juist de bedoeling is om contact te maken met de ander. Door bijvoorbeeld iemand aan te kijken of een keer te wenken is het mogelijk om te ontdekken hoe de ander over je denkt. Flirten is daarbij op allerlei verschillende plaatsen mogelijk, waardoor het eigenlijk de hele dag door kan en nooit hoeft te stoppen.

Wat is flirten?

Flirten is bijvoorbeeld ook heel goed mogelijk tijdens het online daten. Zo kun je er voor kiezen om eens iemand aan te spreken of een leuk compliment te geven. Op die manier kom je in contact met elkaar.

Wanneer de ander jou ook wel ziet zitten kom je vaak al snel in gesprek en kom je zo meer te weten over elkaar. Flirten is wat dat betreft de eerste stap in een relatie of een vriendschap en kan gemakkelijk tot meer leiden. Veel mensen vinden online flirten een stuk minder eng, aangezien het bij online dating niet direct zo duidelijk is voor de rest wanneer iemand niet op de flirt ingaat.

Flirten buiten het online daten om kan een stuk spannender zijn, maar is voor anderen juist weer een stuk leuker. Door in de kroeg bijvoorbeeld eens terug te kijken naar een vrouw of een man dat interesse toont kunnen er leuke gesprekken ontstaan. Het af en toe terugkijken maakt het spannend en iedere keer is het maar weer de vraag of de ander ook in jou geïnteresseerd is. Flirten is wat dat betreft voor veel mensen een spel, dat eigenlijk niet vaak genoeg gespeeld kan worden, aangezien het op den duur alleen maar steeds leuker zal worden.

Wat zijn de signalen van flirten?

Flirten is het herkenen de juiste lichaamstaal. Tijdens het flirten zijn dit signalen waar je op moet letten:

 • Oogcontact. Meestal vindt er eerst oogcontact plaats voordat je een praatje aanknoopt.
 • Spiegelen. Als twee mensen in elkaar geïnteresseerd zijn, gaan ze tijdens het gesprek elkaars lichaamshouding en mimiek spiegelen.
 • Aanraking.
 • Afstand tijdens het gesprek.

Hoe begin je met flirten?

Flirten doe je door eerst de toon te zetten. Waarin je even vrij direct tegen hem of haar zegt waar het op staat. Want er is niets mis met vertellen dat je hem of haar leuk vindt, maar je moet dat wel op de juiste manier vertellen.

Wat is goed flirten?

Het belangijkste bij goed flirten is oogcontact. Oogcontact is het beste en simpelste wat je kunt doen als je begint met flirten. Je kunt iemand diep in de ogen kijken, maar kijk ook af en toe even weg, anders kan het te intens worden. Probeer deze manieren eens: Laat je betrappen terwijl je kijkt. Glimlach als je ogen elkaar ontmoeten. Kijk weg en dan weer terug. Knik of kantel je hoofd lichtjes opzij. Houd de blik een seconde vast, twee seconden, drie seconden - en kijk dan weer weg. Het is een beetje een spelletje: wie kan zijn blik het langst vasthouden zonder weg te kijken.

Hoe moet je flirten via een app?

Het zou natuurlijk ideaal zijn als de ander begint te praten tegen jou, maar soms moet je zelf de eerste stap nemen. Begin bijvoorbeeld over waar jullie elkaar hebben ontmoet of voor het laatst hebben gezien. Dus zoiets als: "Hoe was je avond nog?". Als je diegene al eens hebt gesproken kun je ook beginnen over het laatste onderwerp waar jullie het over hebben gehad. Het is sowieso altijd slim om een open vraag te stellen. Op die manier kun je subtiel het gesprek aangaan via WhatsApp, Instagram of SnapChat.

Een aantal do's en dont's voor het flirten via een app:

 • Bombardeer diegene niet
 • Heb geduld
 • Gebruik humor
 • Niet te veel smileys
 • Toon interesse
 • Ga niet alles overanalyseren
 • Blijf jezelf

Hoe moet je flirten met je crush?

Plaag hem een beetje. Een beetje speels plagen kan een geweldige manier van flirten zijn - als je het goed doet. Plagen kan een gevoel van intimiteit creëren en laat hem zien dat je humor hebt. Wees wel gewaarschuwd - als jij het doet moet je er ook tegen kunnen als hij het terug doet!

Gerelateerde artikelen