Quantum Touch: wat is het en hoe werkt het?

Quantum Touch: wat is het en hoe werkt het?

Quantum touch is een alternatieve geneeswijze die gericht is op het verminderen van pijn en stress, het verbeteren van de gezondheid en het bevorderen van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Bij quantum touch kan een lichte aanraking al voldoende zijn om een enorm effect te bereiken. Het is een vorm van genezen met de handen.

Bij een behandeling met quantum touch focust de behandelaar op het versterken van je eigen levenskrachtenergie (ook wel Chi, Manna, Prana of Ki genoemd). Dit combineren ze met verschillende ademhalings- en visualisatietechnieken. Door middel van de handen van de behandelaar wordt dan een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aan jou als cliënt aangeboden. Deze hogere trilling kan opgepakt worden en de energie kan pijn en ontstekingen genezen. 

Als het lichaam weer de oorspronkelijk bedoelde stand heeft gevonden kunnen pijnplekken behandeld worden. Mensen geven zelf aan welke plek voor hen het meest pijnlijk, geblokkeerd of té aanwezig voelt. Als cliënt heb je zelf de regie in handen door te voelen of de behandelaar nog steeds met haar handen op de goede plek is. Vaak verschuift de pijn als het ware, van de ene plek in het lichaam naar de andere plek, alsof het lichaam een verhaal wil vertellen. De behandelaar volgt de pijn.

Table of Contents

In dit artikel zullen we dieper ingaan op quantum touch, hoe het werkt en de voordelen ervan. 

Wat is quantum touch?

Quantum touch is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van het idee dat het lichaam in staat is zichzelf te genezen als het de juiste ondersteuning krijgt. Quantum touch-beoefenaars geloven dat ze energie in het lichaam van de cliënt kunnen overbrengen door middel van handoplegging, ademhalingstechnieken en visualisatie-oefeningen om de natuurlijke genezingskracht van het lichaam te stimuleren.

De geschiedenis van quantum touch

Quantum touch werd in 1994 opgericht door Richard Gordon, een chiropractor en natuurgenezer. Hij ontdekte dat hij door zijn handen op het lichaam van een patiënt te leggen, de energie in het lichaam kon verhogen en het genezingsproces kon versnellen. Hij ontwikkelde deze techniek verder en noemde het quantum touch.

Hoe werkt quantum touch?

Quantum touch werkt door middel van handoplegging en ademhalingstechnieken. De behandelaar maakt gebruik van zijn/haar handen om energie over te brengen naar de cliënt. Dit gebeurt door middel van zachte aanrakingen of zonder fysiek contact. De behandelaar kan ook ademhalingstechnieken gebruiken om de energie in het lichaam van de cliënt te verhogen. Door de energie in het lichaam te verhogen, wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen.

Voordelen van quantum touch

Quantum touch kan vele voordelen bieden voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voordelen:

Vermindert stress en angst

Een van de belangrijkste voordelen van quantum touch is dat het kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Door de energie in het lichaam te stimuleren en te harmoniseren, kan quantum touch de geest tot rust brengen en het zenuwstelsel kalmeren. Dit kan leiden tot een diepe ontspanning en een gevoel van innerlijke rust.

Verlicht pijn en ongemak

Quantum touch kan ook helpen bij het verlichten van pijn en ongemak in het lichaam. Door de energie in het lichaam te stimuleren en de blokkades op te heffen, kan quantum touch de doorbloeding verbeteren en de genezing van weefsels bevorderen. Dit kan leiden tot verlichting van pijn en ongemak, waardoor de kwaliteit van leven van mensen verbetert.

Versnelt genezing en herstel

Een ander belangrijk voordeel van quantum touch is dat het kan helpen bij het versnellen van genezing en herstel na een blessure of operatie. Door de energie in het lichaam te stimuleren, kan quantum touch de genezing van weefsels versnellen en het immuunsysteem versterken. Dit kan leiden tot een sneller herstel en minder complicaties.

Verhoogt energie en vitaliteit

Quantum touch kan ook helpen bij het verhogen van de energie en vitaliteit van mensen. Door de energie in het lichaam te stimuleren en te harmoniseren, kan quantum touch vermoeidheid verminderen.

Verbetering van het immuunsysteem

Het quantum touch-proces kan ook helpen bij het verbeteren van het immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem betekent dat het lichaam beter in staat is om ziekten en infecties te bestrijden. Door het stimuleren van de levenskrachtenergie en het herstellen van de energiebalans van het lichaam, kan quantum touch helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van de kans op ziekte.

Vermindering van pijn en ontsteking

Een van de belangrijkste voordelen van quantum touch is de vermindering van pijn en ontsteking. Het kan helpen bij het verminderen van de pijn die wordt veroorzaakt door verschillende aandoeningen zoals artritis, hoofdpijn, rugpijn en nekpijn. Door de levenskrachtenergie te gebruiken om de energiebalans te herstellen, kan quantum touch helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn in het lichaam.

Emotionele en spirituele voordelen

Naast de fysieke voordelen kan quantum touch ook helpen bij het verbeteren van de emotionele en spirituele gezondheid. Door het stimuleren van de levenskrachtenergie kan quantum touch helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Het kan ook helpen bij het vergroten van het gevoel van welzijn en verbondenheid.

Verbetering van de slaap

Slaapproblemen zijn een veelvoorkomend probleem voor veel mensen. Quantum touch kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit door het stimuleren van de levenskrachtenergie en het herstellen van de energiebalans van het lichaam. Hierdoor kan het lichaam beter ontspannen en herstellen tijdens de slaap, wat kan resulteren in een betere kwaliteit van slaap.

Conclusie

Alles in onze wereld trilt. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, zullen ze de neiging hebben zich op elkaar af te stemmen. In het algemeen zal de lagere trilling (van de klacht) toenemen om zich aan de hoge frequentie aan te passen. quantum touch maakt hier gebruik van. Door resonantie en afstellen wordt de mogelijkheid tot heling aangeboden.

Heling is een fascinerend proces dat over het algemeen niet begrepen wordt, veel mensen denken dat zij andere mensen kunnen genezen. En evenzo denken mensen dat iemand anders hen kan genezen. Volgens de quantum natuurwetten is het zo dat helen altijd zelfgenezing is. Uiteindelijk helen de cellen zichzelf. Cellen hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren en in de juiste omstandigheden (qua energie, emotioneel en voeding) zullen ze dat ook doen. Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en een enorme capaciteit om te helen.

Veelgestelde vragen

Is quantum touch veilig?

Ja, quantum touch is over het algemeen veilig en kan veilig worden toegepast op mensen van alle leeftijden.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van quantum touch?

Quantum touch is een veilige en niet-invasieve behandeling die geen bijwerkingen zou moeten hebben. Het kan echter wel zo zijn dat je je na een behandeling anders voelt, bijvoorbeeld omdat je lichaam bezig is met het verwerken van de vrijgekomen energie. Het is daarom belangrijk om goed te luisteren naar je eigen lichaam en eventuele veranderingen te bespreken met je behandelaar.

Hoe lang duurt een quantum touch-behandeling?

Een quantum touch-behandeling duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de aard van de klacht en de reactie van het lichaam op de behandeling.

Is quantum touch geschikt voor iedereen?

Quantum touch kan voor iedereen geschikt zijn, ongeacht leeftijd, geslacht of gezondheidsstatus. Het kan zowel worden gebruikt als aanvullende behandeling bij een medische aandoening, als voor algemeen welzijn en ontspanning.

Is quantum touch wetenschappelijk bewezen?

Hoewel er nog geen wetenschappelijke studies zijn die de effectiviteit van quantum touch aantonen, zijn er wel veel positieve ervaringen en getuigenissen van mensen die baat hebben gehad bij deze behandelmethode. Het is echter belangrijk om te onthouden dat quantum touch niet bedoeld is als vervanging van reguliere medische zorg en dat je altijd advies moet vragen aan een medische professional bij gezondheidsproblemen.