Gebruik eens wat meer olie op je huid

huidolie

Beautyland is helemaal in de ban van de olie. Heel goed, want olie geeft een stralende huid. Vrouwen in mediterrane landen weten dat al eeuwen, nu wij nog.

Wat doet olie op je huid

Olie doet voor je lijf hetzelfde als voor je gezicht: het hydrateert en maakt een droge huid zacht, het reinigt, beschermt en sommige oliën verstevigen ook (bijvoorbeeld Q10 en lupine). Olie maakt de huid soepel en kan tijdens zwangerschap striae helpen voorkomen. Bij mensen met een zeer gevoelige huid en eczeem helpt olie om de hittebarrière te herstellen en het natuurlijk vetlaagje te beschermen.

Hoe breng ik de olie op mijn huid aan?

Breng ook op je lichaam de olie het liefst op een vochtige huid aan. Na het douchen is het beste moment. Olie wordt op een vochtige huid sneller opgenomen, daarna kun je je dus snel aankleden. Hoe droger de huid, des te meer olie je nodig hebt.

Welke oliesoorten zijn geschikt voor op de huid?

Let bij het kopen van olie op de ingrediëntenlijst. De populaire arganolie komt van de Marokkaanse argannoot, die bomvol vitaminen en mineralen zit, als omega 3 en 6, vitamine E en antioxidant polyphenol. Bevat een product als hoofdbestanddeel arganolie (dan wordt het als een van de eerste ingrediënten genoemd), dan heb je iets goeds in handen. Maar zitten er slechts een paar druppels arganolie in (achteraan de ingrediëntenlijst) dan wordt er een illusie gewekt, ook wel angel dusting genoemd.

De beste: Biologische huidolie

Doorgewinterde olie-fans letten er ook op of de olie van biologische afkomst is (en dus geen resten van pesticides bevat) en van welke persing hij is. Net als bij olijfolie wordt daarmee de kwaliteit aangeduid: olie van de eerste persing bevat nog alle vitaminen.

Tip: olie is ook goed voor je nagels

Manicure Angelique Doppenberg van Sally Hansen: ‘Een gezonde nagel begint bij de nagelriemen. Gebruik iedere ochtend en avond een paar druppels verzorgende nagelriemolie (bijvoorbeeld met Vitamine E) en masseer deze goed in. Voor tussendoor is een cuticle pen met olie handig om in je tas te hebben.'

Wat doet een huidolie?

Wat is een huidolie? Een huidolie is een plantaardige olie zonder toevoeging van water. Wees alert bij de aanschaf van een huidolie, olie van reguliere merken bevatten nogal eens paraffinium liquidium. Dan gaat het niet om een plantaardige olie.

Wat is een goede huidolie?

Rozenbottel olie, Squalaan olie, Argan olie, Jojoba olie, Zonnebloemolie en Tea tree olie werken allemaal uitstekend in het balanceren van de vette huid en helpen om uitdroging van de huid (wat kan leiden tot meer olieproductie) te voorkomen.

Is huidolie goed voor je?

Huidolie helpt dat beschermlaagje heel snel herstellen. De meeste plantaardige oliën bevatten niet alleen vetzuren maar ook antioxidanten. Deze stoffen kunnen je huid soepel en gehydrateerd houden en je huid beschermen tegen zonschade.

Wat is beter voor huid olie of crème?

Daarom vind ik dat de huid meer gebaat is met een crème. Afhankelijk van voor welk huidtype je een crème formuleert, moet de verhouding tussen water en olie worden aangepast. Zo heeft een droge huid meer nood aan een crème met meer vetten, meer oliefase dus.

Welke huidolie voor droge huid?

Heb je een erg droge huid? Dan is olijfolie misschien de juiste olie voor jou, met name extra-virgin olijfolie. Olijfolie lijkt op de olie die onze huid uit zichzelf produceert, waardoor het goed wordt opgenomen.

Welke olie is vochtinbrengend?

Als je bijvoorbeeld droge olie op droog haar gebruikt, zal je haar niet zacht en gehydrateerd aanvoelen. Als je een zware olie op fijn haar gebruikt, zal je haar er vettig en slap uitzien. Bekijk onze lijst hierboven voor de beste haarolie! Kokosolie is een van de meest vochtinbrengende oliën voor het haar.

Welke olie kalmeert de huid?

De olie van lavendel laat de meeste mensen ontspannen en dit effect heeft het ook op de huid. Lavendel is ontstekingsremmend, wondhelend en antibacterieel. Deze etherische olie mag je puur gebruiken op brandwondjes en schaafwondjes. Deze doe je in je gezichtsolie als je last hebt van acne, wondjes of littekens.

Is olijfolie goed voor je huid?

Olijfolie heeft inderdaad antioxiderende eigenschappen en kan helpen je huid goed te hydrateren. Het bevat veel vitamines, waaronder vitamine E, die veroudering tegengaat. Maar je kunt het nog steeds niet vergelijken met andere krachtpatsers tegen veroudering, zoals retinolen en retinoïden.

Welke olie als bodylotion?

Je kunt kokosolie gebruiken als een moisturizer of als make-up remover, maar daarnaast doet deze tropische alleskunner het ook goed als bodylotion of haarmasker.

Is olijfolie vochtinbrengend?

Olijfolie is een goede vervanger van jouw vochtinbrengende crème. De olie hydrateert de huid, daarom werkt dit uitstekend tegen uitdroging, irritaties en andere gevoeligheden. En weet je wat ook nog mooi meegenomen is? Olijfolie is een natuurlijk product, dus je weet 100% zeker dat je geen troep op je gezicht smeert.

Welke olijfolie is goed voor je gezicht?

Extra vierge olijfolie bevat een hoge dosis vitamine E. Dit is een antioxidant dat de huid beschermt tegen externe factoren, zoals zonnestralen en wind. De lichte textuur van olijfolie creëert een niet-plakkende moisturizer die lang blijft zitten en op alle typen huid toepasbaar is.

Is olijfolie goed voor droge huid?

De moleculen van de essentiële vetzuren zijn te groot om diep door te dringen in de huid, om daar hun werk te doen. Het enige effect dat je bereikt met olijfolie op je huid smeren is dat je de huid volledig afsluit. Dit zorgt ervoor dat het vocht niet uit de huid kan verdampen en de huid niet uitdroogt.

Gerelateerde artikelen