Welke soorten badjassen zijn er verkrijgbaar?

Soorten badjassen

Wanneer je in je eigen huis bent is het natuurlijk prettig om warme en comfortabele kleding te dragen. Je kunt hierbij denken aan een warme trui met een trainingsbroek of een onesie voor op de bank. Het is natuurlijk ook mogelijk om een badjas te dragen van een fijne stof.

Badjassen zijn het ideale kledingstuk om aan te trekken na een warme douche. Je hoeft jezelf niet in een broek te hijsen of een dikke trui over je hoofd te trekken. Badjassen zijn een stuk eenvoudiger aan te trekken en houden je lichaamswarmte vast. Een badjas kan van verschillende soorten stoffen worden gemaakt en elke stof heeft zijn eigen voordelen. In deze blog vertellen we je daar nog wat meer over.

Badjassen van katoen

Katoenen badjassen hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten badjassen. Katoen neemt namelijk van nature vocht op en droogt snel. Hierdoor is het een ventilerende stof die geschikt is voor na het douchen. De meeste badjassen worden gemaakt van katoen in combinatie met een andere stof zoals bamboe of velours. Deze stoffen zorgen ervoor dat de badjas zacht en comfortabel aanvoelt op de huid. Wanneer het lente of zomer is en het over het algemeen wat warmer is zijn badjassen van wafelkatoen een goede keuze. Wafelkatoen is namelijk een wat dunnere stof en wat lichter van gewicht.

Badjassen van fleece stof

Het kan natuurlijk zo zijn dat je het prettig vindt om een badjas in huis te dragen zodra je wakker wordt of wanneer je ‘s avonds lekker op de bank zit. In dit soort gevallen is het vooral prettig wanneer een badjas warm en comfortabel aanvoelt. De sneldrogende en vochtopnemende werking van een katoenen badjas is in dit soort situaties wat minder van belang. Fleece is een zeer zachte stof en doordat deze stof wat dikker is dan katoen zorgt een fleece badjas vooral voor een heerlijk warm gevoel. Er bestaan ook fleece badjassen die wat dunner zijn maar ook veel warmte afgeven. Dit soort fleece wordt polar fleece genoemd en is ook wat lichter van gewicht. Ideaal voor op de bank tijdens de koude wintermaanden.

Wat is een goede kwaliteit badjas?

Waaraan voldoet een badjas van goede kwaliteit? Een badjas van goede kwaliteit is gemaakt van duurzaam en goed materiaal, heeft de juiste pasvorm en is kleurvast. Daarnaast blijft een kwaliteitsbadjas mooi, ook wanneer je 'm regelmatig draagt en wast. De badjas heeft een goede lengte en is op een mooie wijze afgewerkt.

Hoe vaak moet je je badjas wassen?

Ontbijt je bijvoorbeeld dagelijks in je badjas, dan kun je hem het beste om de 2 à 3 dagen wassen. Een katoenen badjas die gebruikt wordt om na het baden of douchen te dragen kun je het beste om de dag wassen.

Kan je in een badjas slapen?

In een katoenen badjas kun je dus heerlijk slapen. Kies voor een badjas van 100% katoen of voor een exemplaar dat is gemaakt van een fijne materialenmix: ook deze absorberen vocht en zijn meer luchtdoorlatend dan een badjas die helemaal van fleece is gemaakt.

Kan een badjas in de was?

Ja. Maar let op: De meeste badjassen zijn geschikt om op 40 graden te wassen. Haal direct zodra het wasprogramma is afgelopen de badjas uit de machine om te laten drogen om nare geurtjes te voorkomen. 

Beste plek om je badjas te hangen?

De gemakkelijkste manier van het ophangen van de badjas is aan een haak zo dicht mogelijk bij de badkamer. Soms hangt de badjas zelfs al ín de badkamer. Direct wanneer je uit bad komt of onder de douche vandaan de badjas van de haak af trekken en aan trekken.

Gerelateerde artikelen