Nieuw superfood: reishi

Nieuw superfood: reishi

Chiazaad, goji-bessen, moerbeien. Inmiddels kennen we ze allemaal wel. Of toch niet? Er is weer een nieuwe naam opgedoken in superfood-land: reishi. Rei-watte?

Reishi is een paddenstoel die groeit in delen van Azië en wordt ook wel lakzwam genoemd. Daar wordt hij al duizenden jaren geroemd om zijn geneeskrachtige werking. In China wordt hij ook wel ‘de paddenstoel van de onsterfelijkheid’ genoemd. Kijk, dat moeten we hebben. 

Waar is Reishi goed voor?

Reishi zou bijvoorbeeld helpen bij het versterken van het afweer- en immuunsysteem en zou ontstekingsremmend werken. Maar daarnaast schijnt de paddenstoel ook een positieve invloed hebben bij het afvallen, verlaagt het je cholesterolgehalte en zou het een goede bijwerking hebben op hooikoorts. Ook ondersteunt het de hartfunctie én verbetert het de doorbloeding van de aders. Wow!

Goed voor je geest

Maar ho, we zijn er nog niet. Ook op geestelijk gebied kan reishi iets voor jou betekenen. Regelmatig gebruik zou de spanning in het lichaam verminderen en zou helpen bij het loslaten van emoties. Ook zou je je fitter, rustiger, actiever en meer uitgerust voelen.   

Reishi paddenstoel superfood

Hoe gebruik je Reishi?

Je vindt het in capsules of tabletvorm, maar ook het poeder dat uit het vruchtlichaam wordt gewonnen is verkrijgbaar. Je kunt het puur eten, toevoegen aan een smoothie of met wat water vermengen. Traditioneel wordt reishi ook als thee gedronken.

Hoeveel Reishi per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveel Reishi poeder is 1 tot 2 gram per dag (1 theelepel is ongeveer 2 gram).

Wat zit er in Reishi?

Belangrijke werkzame stoffen in Reishi zijn onder andere polysachariden zoals bèta-glucanen. Daarnaast bevat Reishi nog vele andere interessante stoffen waaronder: vitamine B2, vitamine C, triterpenen en adenosine.

Hoe snel werkt reishi?

Reishi geeft je na een aantal maanden meer energie, kalmte en helderheid. Dit blijkt ook uit verschillende onderzoeken en uit mijn persoonlijke ervaring. Daarbij bevat het kruid allerlei belangrijke mineralen (zink, jodium, ijzer en selenium) en aminozuren.

Waar kan ik reishi kopen?

Waar kan ik reishi kopen? Het beste biologische reishi poeder kopen doet u bij Naturaplaza. Reishi kan op veel manieren worden toegepast: in koffie, in thee, maar ook in talloze Aziatische gerechten. Het poeder bevat alle voedingsstoffen die de verse paddenstoel ook bezit, maar dan in gemakkelijk mengbare poedervorm.

Waar groeit reishi?

De reishi wordt het meest aangetroffen aan de voet van bladverliezende loofbomen. In het wild is de reishi een zeldzaamheid maar hij laat zich gemakkelijk kweken. In ons land kom je de reishi zwam ook tegen maar staat hij op de zogenaamde 'rode lijst'.

Gerelateerde artikelen