5X mooier door citroen

5X mooier door citroen

Ga als de wiedeweerga naar de groenteboer en sla een netje van die knalgele citrusvruchten in - de citroen is maakt je (nog) mooier. Hoe? Zo:

1. Citroen tegen mee-eters

Citroenen bevatten antibacteriële stoffen, wat ze het perfecte wapen tegen mee-eters maakt. Het zuur uit de citroen, alpha hydroxyl, reinigt je huid en werkt tot diep in de poriën door.

Instant fix: Snijd een citroen door midden, knijp 'm uit boven een bakje of pers hem en dep het het sap op je gezicht (vermijd de huid rond je ogen om irritatie te voorkomen), laat vijf minuten inwerken en spoel af met lauw water. 

2. Citroen tegen littekens van acne

Heb je vroeger last gehad van acne en nu wat zichtbare littekens? Je hoeft geen exclusieve dermatoloog te bezoeken om hier iets aan te doen. Citroen werkt als chemical peel, bleekt de beschadigde plekken en laat littekens vervagen.

Week een aantal watjes of wattenstaafjes in versgeperst citroensap en dep dit op de littekens. Laat het tien minuten inwerken en spoel het af met lauw water. Volgens beautyexperts zul je bij dagelijks gebruik binnen een aantal weken resultaat zien. Fijn! 

3. Citroen tegen wratjes

Wat zijn ze toch vervelend, die gemene wratjes. Daar wil je natuurlijk vanaf. Gebruik het binnenste van de citroen (het witte gedeelte) en plak dit ’s avonds voor het slapengaan met een pleister op wratje vast. Laat gedurende de nacht zitten en herhaal dit proces een week lang.

De wrat droogt – dankzij de actieve bestandsdelen in de citroen – uit en moet er na ongeveer zeven dagen af vallen. Fingers crossed!

4. Citroen voor sterke nagels

Broze nagels zijn verleden tijd met deze natuurlijke nagelversterker. Week je nagels ongeveer 10 minuten in een schaaltje met versgeperst citroensap en spoel ze vervolgens af met warm water. Smeer ze daarna in met een vette crème en laat dat goed intrekken. 

Als je dit wekelijks herhaald worden je nagels niet alleen sterker, maar ze krijgen ook een mooie egale kleur!

5. Citroen voor highlights

Dat citroen je haren kan oplichten, is inmiddels geen nieuws meer. En we horen je denken: maar dat is toch heel slecht? Klopt, je kunt al snel je haar uitdrogen en er een flinke bos stro aan overhouden als je er simpelweg alleen een citroen tegenaan wrijft. Voor natuurlijke, en minder schadelijke, highlights volg je deze instructies:

Mix het sap van vier citroenen met een half kopje (ongeveer 150 ml) warm water. Giet het mengel in een verstuiver en spray het voorzichtigs op de lokken die je (iets) lichter wil maken tot ze een beetje vochtig (let op, niet doorweekt!) zijn. Laat de zon de rest van het werk doen. Spoel je haar na de inwerktijd uit en geef je bos een heel voedend haarmasker.

Belangrijk: laat je citroenmengel maximaal 60 minuten inwerken om je haar niet te beschadigen.

Gerelateerde artikelen