Zo kom je snel en eenvoudig van je hoofdpijn af. Zonder medicijnen!

Zo kom je snel en eenvoudig van je hoofdpijn af. Zonder medicijnen!

Soms heb je hoofdpijn, maar je kan of wilt niet altijd een pilletje slikken om daar vanaf te komen. Gelukkig is er ook een natuurlijke manier om hoofdpijn te laten verdwijnen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat acupressuur helpt om hoofdpijn te laten verdwijnen. Acupressuur is een bijzondere vorm van acupunctuur Het mooie hieraan is dat je zonder een medische achtergrond, jezelf kan helpen om van hoofdpijn af te komen.

Zo masseer je jouw acupressuur punten:

Ga in een prettige ontspannen houding zitten. Zoek de drukpunten op en masseer ze zachtjes met een ronddraaiende beweging. Doe dat ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. In veel gevallen is de hoofdpijn na 5 of 10 minuten al verdwenen.

Hieronder zie je zes hoofdpunten die belangrijk zijn om van je hoofdpijn af te komen.

Belangrijke acupressuurpunten voor hoofdpijnverlichting:

  • 'Yintang' punt: Dit punt, gelegen tussen de wenkbrauwen, helpt bij het verminderen van oogvermoeidheid en het verlichten van hoofdpijn.
  • Punten binnenkant wenkbrauwen: Masseren van deze punten kan een loopneus stoppen en het gezichtsvermogen verbeteren. Masseer ongeveer een minuut op elk punt.
  • Punten in de kuiltjes van de jukbeenderen: Door deze punten te masseren, open je de sinussen, verlaag je stressniveaus en verlicht je hoofd- en kiespijn.
  • Neusverlichtende punten: Deze punten helpen bij het verlichten van een verstopte neus, pijn in neus en oren, en natuurlijk ook tegen hoofdpijn.
  • 'Shuai Gu' punten: Gelegen 2 tot 3 centimeter van de haarlijn, waar je een klein kuiltje in je schedel voelt. Langzame druk op dit punt helpt geleidelijk aan de hoofdpijn te verminderen.
  • Handpunten: Het zachte deel aan de bovenkant van je hand tussen duim en wijsvinger. Masseer deze punten bij rugpijn, kiespijn of nekspanningen.

Iedereen heeft weleens hoofdpijn. Dus hou deze tips niet voor jezelf. Deel ze met je vrienden en familie.

Gerelateerde artikelen