7 kruiden soorten die afrekenen met slijm in de keel en luchtwegen

7 kruiden soorten die afrekenen met slijm in de keel en luchtwegen

Griep is er al sinds mensen heugenis, zodra het weer iets omslaat zijn er al direct een paar mensen te vinden met griep of verkoudheid. Er is geen medicijn tegen griep, maar je kan wel de symptomen verzachten.

Veel mensen kiezen voor een griepprik alleen geeft dit niet altijd het gewenst effect. Omdat het virus zich altijd blijft ontwikkelen. Het gebruik van zware medicatie zoals antibiotica en pijnstillers zorgen vaak voor problemen die niet wilt zoals: resistente virussen en bacteriën, verslavingen. En antibiotica is alleen bedoelt tegen bacteriën en werkt niet tegen virussen.

Gelukkig heeft de natuur zijn eigen middelen die helpen tegen griep en verkoudheid. Veel van deze kruidensoorten kan je dan ook vinden in onze hedendaagse medicijnen. Bekijk op de volgende pagina de 7 beste kruiden/plantensoorten die je kan gebruiken tegen virussen en slijm in je luchtwegen.

Eucalyptus
Verse eucalyptus of in olie vorm werkt het heel erg goed om ademhalingsproblemen te verlichten.

Salie
Sage dampen behandelen longziekten en sinusitis.

Knoflook
Knoflook is een van de meest krachtige natuurlijke antibiotica. Je kan het rauw eten, of in de vorm van capsules. Het werkt ook goed tegen huidinfecties.

Tijm
Een oude remedie die de gezondheid van je luchtwegen ondersteunt en afrekent met bacteriële infecties zoals longontsteking.

Zoethout
Erg lekker om op te kauwen net snoep. Het bevat meer dan 20 triterpenoïden en 300 flavonoïden, dit zijn stoffen die een ontstekingsremmende werking hebben.

Oregano
Oregano is een andere krachtige natuurlijke antivirale en antioxidant, vol vitaminen en andere voedingsstoffen. Je kan een paar druppels oreganoolie toe voegen aan een glas water of sap en het drinken.

Pepermunt
De menthol in pepermunt ontspant de spieren van de luchtwegen en helpt direct met de aanpak van het slijm wat de ademhaling blokkeert.

Gerelateerde artikelen