6 simpele manieren voor een betere bloedcirculatie

6 simpele manieren voor een betere bloedcirculatie

Ben je vaak ziek? Of heb je snel last van opgezwollen of koude handen en voeten? Misschien heb je dan wel slechte bloedcirculatie.

Dit kan best ernstige vormen hebben en wordt veroorzaakt door roken, weinig lichaamsbeweging, diabetes, bloedproppen of gewoon door ouderdom. Er kunnen ook andere oorzaken zijn dus als je twijfelt over je gezondheid ga dan altijd naar de huisarts!

Als je zelf iets wilt doen aan je bloedcirculatie dan hebben wij een paar tips voor je.

Water

Uit onderzoek blijkt dat als je minstens 8 glazen water per dag drinkt dat het helpt tegen slechte bloedcirculatie. Water zorgt er ook voor dat voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen makkelijker in je cellen en organen komen.

Water helpt ook op een andere manier. Probeer bijvoorbeeld af en toe een koude douche te nemen. Dit is stimuleert je bloedvaten en verbetert de circulatie.

Gember

Gember is heel goed tegen hart- en vaatziekten en het voorkomt dat er bloedproppen ontstaan. De actieve stoffen in gember zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur omhoog gaan. En dat zorgt er weer voor dat je bloedcirculatie verbetert.

Knoflook

Bijna iedereen weet wel dat knoflook super gezond is. Er zijn ook onderzoeken naar gedaan die hebben aangetoond dat het zo is. Er zitten stoffen in knoflook die hartziekten tegen gaan, je bloeddruk laag houden en voorkomen dat je aderen dicht slibben.

Kastanjes

Ook kastanjes zijn heel goed voor je hart en bloedvaten en de werkzame stof heeft een ontstekingsremmende werking.

Cayenne peper

De stof in pepers die ze hun pit geeft heet capsaicin. Uit onderzoek blijkt dat deze stof je bloedvaten versterkt en ook goed is voor de gezondheid van je hart. En natuurlijk is het ook goed voor je bloedcirculatie.

Visolie

In visolie zitten heel veel omega-3 vetzuren en die zijn super gezond voor je. Door visolie te gebruiken verlaag je je cholesterol en vetaanslag in je bloedvaten.

Heb je iets aan deze tips? Laat het ons weten. En vergeet ze niet te delen met je vrienden Facebook.

Gerelateerde artikelen

Alternatieven voor Suiker

5 Alternatieven voor Suiker

Dat suiker slecht voor je is weten we inmiddels wel. We worden net niet doodgegooid met boeken die ons zeggen…