Healthtip: drink kokoswater

drink kokoswater

Healthtip: drink kokoswater. Gezond en heel lekker!

Heb je je ooit afgevraagd wat er eigenlijk in je vertrouwde sportdrank zit? Het antwoord is kort: voornamelijk heel veel geraffineerde suiker. Dat kan veel gezonder! Een goede vervanger is kokoswater.

Het drankje bevat namelijk hele goede vitamines en mineralen. De vitamines en mineralen dat kokoswater bevat op een rij:

  • B-vitaminen, activeren de natuurlijke energie in het lichaam (ze maken energie vrij uit de voeding, door een rol te spelen in de verbranding van koolhydraten, vetten en eiwitten)
  • Kalium, dat heeft een positief effect op je vochtbalans en bloeddruk
  • Calcium, goed voor je botten
  • Magnesium, goed voor je spieren en botten
  • Fosfor, goed voor je botten, tanden en je energiestofwisseling

Bovendien is kokoswater enorm dorstlessend, net wat je nodig hebt na het sporten.

Kokoswater is te koop bij de supermarkt en in gezondheidswinkels.

Gezond in het Kwadraat

Kokoswater is overigens niet alleen lekker na het sporten. Het zou naast alle andere voordelen namelijk ook ontstekkingsremmend, cholesterolverlagend en bloeddrukverlagend werken. Daarnaast zou kokoswater het immuunsysteem versterken én houdt de nieren schoon. Geen slecht idee, dachten wij zo. Het is wel belangrijk om kokoswater alleen als toevoeging op je normale eetpatroon te zien. 

Welk merk kokoswater is goed?

Een kokoswater die de beste papieren in huis heeft is die van Dr. Antonio Martins. Deze kokoswatertjes zijn meest zuiver en bevatten daardoor nog de meeste voedingswaarden. Ze worden gemaakt van het kokoswater van de jonge kokosnoten, en bevatten naast kokoswater ascorbinezuur. Te koop bij o.a. Ekoplaza.

Coconut water van Dr. Martins

Hoeveel kokoswater mag je drinken per dag?

Kokoswater is een goede bron van mineralen. Zolang je je bewust bent van het suiker-, vet- en koolhydraatgehalte is één portie per dag absoluut veilig. Als je je mineralen in evenwicht wilt brengen met kokoswater, kun je je richten op een dagelijks aanbevolen hoeveelheid van ca. 300 tot 500 milliliter.

Is kokoswater laxerend?

Ja, bij overdadig gebruik kan kokoswater laxerend zijn. Dit komt door de kalium en magnesium die het bevat. De dagelijkse behoefte van de mens is ongeveer 2000 mg kalium en ongeveer 300 tot 400 mg magnesium. Als je deze waarde overschrijdt, kan het een laxerend effect hebben. Er is echter niets op tegen om kokoswater met gezonde mate te drinken. Richt je op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van ca. 300 tot 500 milliliter (1 blik of flesje).

Is kokoswater goed voor je huid?

Ja, Kokoswater is goed voor je huid. Kokoswater helpt namelijk je om afvalstoffen af te voeren met als resultaat een stralende huid. De vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen, de stof die je huid elastisch en stevig houdt. Het aanwezige laurinezuur heeft een fantastische en ook nog eens bewezen uitwerking op huid en haar.