Je geboortemaand bepaalt welke ziekten je krijgt? 

Je geboortemaand bepaalt welke ziekten je krijgt?

Volgens diverse studies is één maand in het bijzonder nadelig

Hoe bijgelovig het ook klinkt, er bestaat een aantal studies dat zich richt op de connectie tussen de geboortemaand van een persoon en de invloed op de gezondheid.

Januari

Mensen die in de eerste maand van het jaar geboren zijn, lijden meer dan gemiddeld aan een hoge bloeddruk, longkanker en hartziekten. Bovendien komen diabetes type 2 en obesitas tweemaal zo vaak voor. Uit diverse studies blijkt dat mensen die in januari en december geboren zijn, een grotere kans hebben op depressie en schizofrenie. Maar over het algemeen heeft deze groep een hoge levensverwachting.

Februari

Mensen die in februari geboren zijn, hebben vaak last van een zwak immuunsysteem. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een pollenallergie. Bovendien komen long- en prostaatkanker en calciumopbouw vaker voor in deze groep. Positief is dat mensen die in februari geboren zijn, zelden gebeten worden door insecten en over het algemeen geen last hebben van ademhalingsziekten.

Maart

Ben je in maart geboren? Dan heb je vaker last van pijn op de borst. Tevens komen overgewicht of anorexia vaak voor bij vrouwen in deze groep. Het lichaamsdeel waar mensen die in maart geboren zijn vaak problemen ervaren is het hart. Ze lijden vaak aan ventriculaire fibrillatie, hartklepstoornissen en hartfalen. Zoals bij mensen die in februari geboren zijn, hebben mannen en vrouwen in deze groep vaak last van pollenallergieën.

April

Bij mensen die in april geboren zijn, komt kanker vaker voor. Hart-, long- en ademhalingsziekten komen ook vaker voor dan gemiddeld. Ook keelpijn komt geregeld voor, maar van bronchitis heeft men een stuk minder last . Tot ver in de volwassen jaren, heeft deze groep een pessimistische perceptie van de wereld. Daarom kunnen alcoholproblemen een rol spelen.

Mei

Allereerst is het goede nieuws dat mensen die in mei en juli geboren zijn, niet zo vaak ziek zijn. De kans op kanker is ook aanzienlijk kleiner. De kans op multiple sclerose is echter hoger en mensen in deze groep lijden vaker aan een hoge bloeddruk en glutenintolerantie. Personen die in mei geboren zijn, raken op hoge leeftijd vaak depressief. Het zelfmoordpercentage is 17 procent hoger dan voor personen die in de herfst of winter geboren zijn.

Juni

Vier je in juni je verjaardag? Dan zorgt stress voor een verminderde eetlust. Het risico op anorexia ligt in deze groep 30% boven het gemiddelde en het risico op ouderdomsdiabetes en hart- en vaatziekten is zeer hoog. Mensen die in juni geboren zijn, krijgen echter zelden kanker of een hartaanval. Ze zijn ook zeer optimistisch en hebben een vrolijke perceptie op het leven.

Juli

Depressies vormen geen probleem voor mensen die in juli geboren zijn. Ze hebben vrijwel altijd een goed humeur. Hun spijsverteringstelsel evenals tanden en botten doen het echter minder goed. Bovendien komt diabetes, type 1 vaker voor dan gemiddeld. Het is ook een opmerkelijk feit dat deze mensen minder kinderen krijgen dan anderen. Aan de andere kant hebben personen die in juli geboren zijn een kleinere kans op een beroerte en komt kanker vrij weinig voor.

Augustus

Huisstofmijten maken het leven van personen die in augustus geboren zijn zuur. Daarnaast komen ​​ slijmvliesontsteking relatief vaak voor. Deze mensen hebben echter een heel gezond hart waardoor ze minder vatbaar zijn voor beroerten en hartaanvallen. Kanker en astma spelen geen rol in het leven van mensen in deze groep.

September

Goed nieuws voor wie in september geboren is. Dan heb je de minste kans op chronische problemen. Mannen die in juni geboren zijn hebben 34 procent minder kans op depressies en 22 procent minder kans om gediagnosticeerd te worden met rugpijn. En voor mannen die in september zijn geboren, die maken drie keer meer kans op schildklierproblemen dan jongens die in januari ter wereld kwamen.

Oktober

Schrik niet als je in oktober geboren bent, want dan zou je het grootste risico lopen op migraine, problemen met de schildklier en stoelgang als man. Bovendien hebben worden mensen die geboren zijn in oktober meer met ADHD gediagnoseerd. Voor de vrouwen geboren in oktober loop je de kans op een te hoog cholesterol en bloedarmoede, bovenop de eerder genoemde problemen.  

De onderzoekers benadrukken evenwel dat iemand die in oktober geboren is, niet direct moeten panikeren. De kans om ziek te worden die verband houdt met de maand waarin je geboren bent is relatief klein wanneer u deze vergelijkt met invloedrijkere factoren zoals dieet en beweging. Bovendien gaat het hier niet om een oorzakelijk verband tussen geboortemaand en ziekte: het verband kan te maken hebben met de hoeveelheid zonlicht, het klimaat, de infectiedruk in een bepaalde maand enzovoorts.

November

Huidproblemen, hartproblemen en stoelgangproblemen komen het meeste voor bij mannen geboren in deze maand. Vrouwen geboren in november maken meer kans op een hartaanval, diabetes en problemen met de stoelgang dan vrouwen geboren in een andere maand van het jaar. Virale infecties komen ook vaker voor bij mensen geboren in deze maand.

ADHD bleek in 1 op de 675 gevallen samen te hangen met de geboortemaand november: iets wat eerder ook al uit Zweeds onderzoek bleek.

December

Op bronchitis loop je de meeste kans als je geboren bent in deze maand. Evenal astma en bloedproppen bij de vrouwen die meededen aan dit onderzoek. Volgens het onderzoek lopen mannen uit deze maand meer kans op staar, depressie en hartproblemen. Of het een causaal verband heeft met de donkere dag en lagere temperatuur is niet uitgesloten volgens de onderzoekers. 

Gerelateerde artikelen