Meng Kaneel en Honing voor een super goed medicijn

Meng Kaneel en Honing voor een super goed medicijn

Je kan ze vinden in elke supermarkt en reform winkel dus geen excuus om ze niet in huis te hebben. Daarnaast zijn ze ook gewoon ontzettend lekker in onwijs veel gerechten.

Hou wel rekening dat deze twee ingrediënten nooit medicijnen kunnen vervangen die je op recept hebt gekregen. Als er iets is met je gezondheid altijd een arts of specialist raadplegen en diens advies opvolgen.

Gezonde spijsvertering

Door kaneel en honing te combineren en gebruiken zorg je niet alleen voor goede stofwisseling. Het kan ook helpen tegen zure oprispingen, maagzuur en andere symptomen zoals diarree. En zoals eerder geschreven helpen deze ingrediënten tegen bacteriën en ontstekingen.

Vermindert het risico op hartziektes

Hoge cholesterol en hoge bloeddruk zijn beide risicofactoren voor hartziekten. Honing en kaneel hebben aangetoond het LDL-cholesterol (low-densitiy lipoprotein) en triglyceriden te verminderen. Deze zijn de oorzaak van zowel hoog cholesterol als hoge bloeddruk.

Versterkt het immuunsysteem

Kaneel en honing bevatten beide antioxidanten die ziektekiemen in het lichaam helpen bestrijden. Ze hebben het potentieel om kanker te voorkomen en de gevolgen van sommige chronische ziekten te vergemakkelijken.

Huidbehandeling

Kaneel en honing als pasta samen kunnen gebruikt worden op brandwonden. Breng het aan op de wond om irritatie te verminderen en bacteriële infectie te voorkomen.

 

Gerelateerde artikelen

Alternatieven voor Suiker

5 Alternatieven voor Suiker

Dat suiker slecht voor je is weten we inmiddels wel. We worden net niet doodgegooid met boeken die ons zeggen…

Nieuw superfood: reishi

Nieuw superfood: reishi

Chiazaad, goji-bessen, moerbeien. Inmiddels kennen we ze allemaal wel. Of toch niet? Er is weer een nieuwe naam opgedoken in…