Een lekkere geur verspreiden in huis met geurstaafjes

geurstaafjes

Soms wat nare geuren in huis of geuren die men niet echt kan identificeren? Ik nam het heft in eigen handen en verspreidde zelf een lekkere geur in huis met geurstaafjes.

Geurstaafjes zijn de uitvinding van de eeuw om rare geuren te verdoezelen en om zelf te genieten van een aangename geur.

De werking van geurstaafjes

Geurstaafjes worden in een soort van etherische olie geplaatst. Zowel de geurstaafjes als de olie zitten meestal in dezelfde verpakking zodat je onmiddellijk weet hoe je de geurstaafjes kan gebruiken. Doordat de geurstaafjes deze olie absorberen blijven ze een lekkere geur verspreiden. Zolang er nog vloeistof is voor de geurstaafjes, zolang zal de geur in huis blijven hangen.

Mijn 3 drie lievelingsgeuren

Als je de geur zelf kan kiezen, ga dan voor een geur die ook werkt op je lichaam en geest. Mijn lievelingsgeuren zijn lavendel, vanille en sandelhout. Alle drie hebben zij naast een lekkere geur een unieke werking.

Lavendel: Lavendel gebruikt men ideaal voor het slapengaan. Deze geur brengt rust en werkt kalmerend op het lichaam. Ideaal om te ontspannen na een harde werkdag.

Vanille: de subtiele geur van vanille helpt bij het studeren of brengt je concentratie terug. Deze geur is een must als we onze hersenen dienen te stimuleren. Ideaal voor tijdens het huiswerk moment van de kinderen of tijdens de dag bij thuiswerk.

Sandelhout: Deze zoete houtgeur helpt ook om te ontspannen en rust te brengen. Ideaal om deze ‘s avonds te gebruiken om een rustmoment in te lassen.

Geen geurstaafjes in huis?

Dit zijn enkele alternatieven om een lekkere geur te verspreiden Mocht je geen geurstaafjes in je huis hebben, dan zijn er nog een aantal tips die ik zelf weleens gebruik om een lekkere geur te verspreiden.

Wierook: De meeste wierookgeuren werken ook ontspannend en rustgevend. Helaas is de geur die verspreid wordt enkel en alleen tot het stokje is opgebrand.

Geurkaars: Een geurkaars verspreid de geur tijdens het branden van de kaars zelf. Is de kaars uit dan verdwijnt ook deze lekkere geur meteen.

Etherische olie voor de luchtbevochtiger: Een luchtbevochtiger met aromatherapie helpt ook om lekkere geuren doorheen het huis te verspreiden.

Olie laten verdampen met een oliebrander: Je kent de kandelaars huizen waar men onderaan een kaarsje zet en bovenaan olie laat verdampen (gemengd met water natuurlijk). Zolang de vloeistof niet is verdampt, zo lang kan de geur ook in huis blijven hangen.

Gerelateerde artikelen