Zo kom je een zware werkdag door

Zo kom je een zware werkdag door

De papieren stapelen zich op, de deadline komt nu akelig dichtbij en het stressgehalte stijgt met de minuut. Ho, stop! Met deze vijf tips tips kom je de zware werkdag feilloos door. 

1. Neem de tijd

Als er één ding slecht is voor je humeur, is het wel haasten. Zet daarom de avond ervoor al de wekker op tijd en doe ’s morgens rustig aan. Ja, je zou dat half uur extra slaap goed kunnen gebruiken. Maar echt: een rustig ochtendritueel doet wonderen.

2. Hydrateer

Zowel van binnen als van buiten. Drink kokoswater of water met citroen. Door citroen toe te voegen krijg je direct energie. Smeer verder een verkoelende vocht inbrengende crème op je gezicht om de vochtbalans van je huid te herstellen. En laat die kop koffie voor wat het is.

3. Ontbijt gezond

Het is heel verleidelijk om snel een warme croissant te halen bij de bakker om de hoek. Maar juist op dit moment heeft je lichaam behoefte aan voedingsstoffen. En die heeft een croissant niet bepaald. Ontbijt met een groene smoothie of kies voor havermout als je liever iets stevigers hebt.

4. Kies voor comfort

Ga niet moeilijk doen met hoge hakken en rokken die maar niet willen zitten zoals ze horen. Kies voor zachte materialen die fijn aanvoelen op je huid en schoenen die lekker zitten. Wie zegt dat stijl en comfort niet samen gaan?

5. Kom even bij

Heel enthousiast hoor, maar de avond erna weer een afspraak? Zorg ervoor dat je de avond na je werkdag even niets op de planning hebt. De gedachte dat je ’s avonds op de bank kan ploffen geeft je tijdens je werkdag al een ontspannen gevoel.

Morgen weer een zware dag?

De volgende dag weer een zware werkdag voor de boeg? Zo maak je de werkdag dragelijker:

1. Maak een lijst van wat er gedaan moet worden

2. Deel elke taak op in behapbare stappen

3. Neem gedurende de dag pauzes om op te laden

4. Stel een doel voor de dag en streef ernaar het te bereiken

5. Vier je prestaties aan het eind van de dag!

Gerelateerde artikelen

5X mooier door citroen

5X mooier door citroen

Ga als de wiedeweerga naar de groenteboer en sla een netje van die knalgele citrusvruchten in - de citroen is…