Volgens artsen heeft een glas rode wijn een geweldig effect op je gezondheid

glas rode wijn een geweldig effect op je gezondheid

Veel van jullie kennen het wel; even ontspannen met een glas rode wijn. Over het algemene zullen artsen je afraden om alcohol te drinken, maar een glas rode wijn kan juist eigenlijk goed zijn voor je gezondheid.

Wil je weten wat het voor je lichaam doet als je af en toe een glas rode wijn drinkt? Lees dan even verder.

Bestrijd tekenen van ouder worden

In het velletje van druiven zit het antioxidant resveratrol. Dit helpt bij de verbetering van je gezichtsvermogen en kan je hart en hersenen beschermen. Dit antioxidant verlaagd ook je cholesterolgehalte.

Reguleert je bloedsuikerspiegel

Het zelfde stofje kan mensen met suikerziekte ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Volgens onderzoekers heeft rode wijn ook een sterk effect op de bloeddruk.

Het is goed voor je mondhygiëne

Een glas rode wijn per dag helpt bacteriën in je mond te bestrijden. Dit is een goede manier om gedoe (en makkelijke manier) met je gebit en gaatjes te voorkomen.

Afslanken en vetverbranden

Nadat je rode wijn hebt gedronken zet je lichtaam resveratrol om in het stofje piceatannol. Dit zorgt ervoor dat je vetcellen niet verder groeien. Dit heeft te maken met het effect dat het heeft op insuline receptoren in je vetcellen. Daardoor wordt voorkomen dat nog niet volgroeide vetcellen zich verder ontwikkelen.

Beschermt tegen kanker

Onderzoekers zeggen dat resveratrol sterk genoeg is om kankercellen kapot te maken. In het onderzoek is dit stofje aan kankercellen toegevoegd waarna bleek dat de kankercellen niet meer verder groeiden. In rode wijn zit ook quercetin. Volgens onderzoek helpt dit stofje tegen longkanker. Dus resveratrol is goed tegen hart- en vaatziekten, maar helpt ook tegen de groei van kwaadaardige kankercellen.

Deel deze voordelen van rode wijn met je vrienden en familie. Proost!

Gerelateerde artikelen

Rode Vitaminebommen

5x Rode Vitaminebommen

Deze vitaminebommen smaken goddelijk, zijn goed voor je lichaam én hebben onze lievelingskleur, rood! Waarom? Omdat ze bomvol vitamines en…