Witte azijn is de beste vriend van de biologische tuinierder!

Witte azijn is de beste vriend van de biologische tuinierder

Als je een biologische tuin hebt en dit zo wilt houden dan kan je tegen ongedierte absoluut geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Om je oogst te beschermen moet je dan ook een biologisch product gebruiken.

Wil je jouw groenten en fruit schoon en biologisch houden, gebruik dan azijn. Het helpt je oogst beschermen tegen onkruid en ongedierte. Hier onder vind je 10 manieren om appelcider en witte azijn in je tuin te gebruiken.

Voeding voor planten die van zuur houden

Bloemen en planten zoals de gardenia’s, hulst, azalea’s en hydrangea hortensia’s groeien prachtig in zure grond. Spuit ze in met een mengsel van 1 liter water op 1 kop witte azijn om ze te helpen groeien.

Je handen wassen

Je kan je handen reinigen na het tuinieren met azijn zodat je geen last krijgt van huid irritatie.

Houd ongedierte op afstand

Konijnen zijn ontzettend schattig, maar als je ze los laat in de tuin zal er niet veel van overblijven. Je kan katoenballetjes weken in gedistilleerde azijn en ze in een klein bekertje doen. Prik gaten in de beker zodat de azijn lucht kan ontsnappen. En zet het neer waar je jouw tuin wilt beschermen.

Afrekenen met onkruid

Sproei azijn direct op onkruid. Dit laat het onkruid verwelken, zonder dat je grond wordt aangetast.

Mieren doden

Spuit mieren hopen en nestjes onder met een mengsel van een deel water en een deel azijn om ze te doden. Spray ook plaatsen waar je ze vaak ziet in om ervoor te zorgen dat ze daar niet meer terug komen.

Maak je tuingereedschap schoon

Week je tuingereedschap zoals een hark of schop in een emmer met azijn om de roest en het vuil er van te verwijderen.

Bescherm je tuin tegen slakken

Als je slakken in je tuin vind die je planten en bloemen opvreten. Spuit ze dan onder met wat azijn dit verdooft ze en maakt ze uiteindelijk dood.

Maak je vogelbad schoon

Meng wat water met witte azijn en gebruik het om je vogelbad te schrobben. Zorg ervoor dat je het daarna wel goed afspoelt met water.

Hou katten op afstand

Tis altijd vies als katten je tuin of de zandbak van je kind gebruiken als hun toilet. Met azijn in het zand of de grond zullen ze dat voortaan niet meer doen.

Hou bloemen langer vers

Als je bloemen uit de tuin haalt en in een vaas stopt doe dan eerst twee eetlepels azijn, een theelepel suiker en twee koppen in het water voordat je de bloemen in de vaas zet.

Hou jij ook van onbespoten groenten? Deel dit met liefhebbers van een biologische tuin op Facebook!

Gerelateerde artikelen

Zo houd je Witte Kleding Echt Wit

Zo houd je Witte Kleding Echt Wit

Aspirine Let er wel op dat de aspirines wit zijn, gekleurde aspirientjes veroorzaken juist lelijke vlekken op je kleding. Controleer…