10 verrassende manieren om Aspirine te Gebruiken

verrassende manieren om Aspirine te Gebruiken

Ja, ze zijn vaak redder in nood bij stevige hoofd- of spierpijn. Maar aspirine is dus ook superhandig voor deze 10 andere manieren. Wat een veelzijdig topmiddel! 

1. Tegen acne

Het helpt om je huid te kalmeren. Verpulver 2-3 aspirines en mix ze met citroensap. Doe het middel op een puistje en laat het een paar minuten intrekken voor je het eraf wast. Ga er trouwens niet mee in de zon zitten, dan verkleurt je huid! (Niet dat je überhaupt naar buiten zou willen als je dit op gezicht hebt natuurlijk...)

2. Bij muggenbulten

Aspirine kan helpen de jeuk te verlichten en de zwelling te verminderen. Maak een pil met een lepel water en laat dit een paar minuten op de bult zitten. Dat is alles!

3. Tegen roos

Je kunt ook een plaatselijk anti-schimmelmiddel uit de drogist gebruiken, maar dat raad ik niet aan, omdat het je probleem alleen maar verergert en erger maakt. Ja, aspirine schijnt een uitstekend middel tegen roos te zijn. Het zuur gaat achter het ontstaan van roos aan door de aanmaak ervan te onderdrukken.... Voeg drie gemalen aspirines toe

4. Als exfoliant (effectief gezichtsmasker)

Aspirine is een exfoliant voor de huid die dode cellen kan verwijderen. Het is ook goed voor de vette huid met grove poriën. Combineer de ingrediënten en laat ze een paar minuten in water zitten. Maak een masker van 7 aspirines, 3 theelepels yoghurt, en 1 theelepel honing om methodes af te wisselen. Laat 15 minuten intrekken alvorens af te spoelen

5. Om kleding wit te wassen

Vaalwitte kleding die niet in de machine kan worden gewassen, mag nooit worden weggegooid (of tot pyjama worden verbannen!). Na een nachtje weken in dit zeepwater met aspirine is het weer stralend wit als vanouds.

6. Tegen eelt

De tabletten helpen om de voetzolen zachter te maken, waardoor likdoorns gemakkelijker verdwijnen. Om een pasta te maken, meng je 7 aspirines met een halve eetlepel citroensap. Breng het mengsel aan op uw voeten en wikkel ze 10 minuten in een verwarmde handdoek voordat je het eelt wegschuurt met een puimsteen.

7. Om je haar te herstellen

Aspirine heeft verschillende gezondheidsvoordelen voor je haar. Los een stripje op in een half kopje warm water en breng het aan op schoon haar om het schoon en gezond te houden. Spoel het na 15 minuten uit.

8. Om zeepresten uit je badkuip te krijgen

Verwijder de taaie, kleverige laag: 5 aspirines met afwasmiddel moeten worden gemalen. Bestrooi de bodem van de pan met de combinatie en laat een half uur staan. Veeg daarna met een handdoek de achtergebleven viezigheid weg.

9. Om je bloemen langer mooi te houden

Aspirine kan helpen om je haar langer in goede vorm te houden. In plaats van voedsel te gebruiken, doe een aspirine in het water van verse bloemen. Vooral rozen hebben er baat bij.

10. Verwijderen zweetvlekken

Heb je ooit jouw favoriete hemd of blouse moeten weggooien omdat er zweetvlekken op zaten? De vlek kan zo hardnekkig zijn dat het verwijderen ervan moeilijk blijkt te zijn. Maar voordat je het opgeeft, kun je de volgende techniek proberen. Maal zeven tabletten fijn en meng ze in een beetje warm water tot je een pasta hebt. Breng alleen de pasta aan op de zweetplekken, even laten intrekken (15-30 minuten) en dan wassen op de normale manier. 

Gerelateerde artikelen