Geen last meer van fruitvliegjes en muggen deze zomer!

fruitvliegjes en muggen voorkomen

Fruitvliegjes en muggen lijken net zoveel te houden van de zomer als wij mensen! Vooral fruitvliegjes houden van de zomer met alle groenten en vruchten die wij bewaren in de keuken. Maar je vind ze ook in vochtige grond van je kamerplanten.

Het is niet alleen bloed irritant om de beestjes overal tegen te moeten komen. Ze kunnen ook je planten vernietigen. Reden genoeg om dit probleem op te lossen met de volgende hack!

Fruitvliegen planten zich razendsnel voort, dus moet je ze snel en grondig aanpakken. Voor deze hack hoef je gelukkig niet naar de winkel om dure chemicaliën te kopen. De spullen die je nodig hebt om de fruitvliegenval te maken heb je vast al in huis.

Je hebt nodig

  • 1 kopje
  • magnetron/vershoudfolie
  • En één van de hierna beschreven lokmiddelen

Al deze vallen werken hetzelfde, het lokmiddel is alleen anders. Doe de vloeistof in de kop en bedek het met de folie, prik dan gaatjes in de folie zodat de vliegen erin kunnen maar er niet meer uit. Plaats de val waar je veel van de vliegen ziet samen scholen en laat het een dag of 2 staan om het daarna te vervangen.

Op de volgende pagina vind je de lokmiddelen voor je eigen fruitvliegenval!

Lokmiddelen:

Rode wijn

Fruitvliegen houden net als veel mensen van rode wijn of in ieder geval van de geur daarvan. Combineer een 1/2 kop rode wijn met 1 1/2 kopjes water en giet het in de val zoals hierboven beschreven.

Appelcider azijn

Dit is misschien een van de beste ingrediënten, omdat het goedkoop is en makkelijk te vinden. Verhit 1/2 kop appelcider azijn en doe daar een paar druppels vloeibaar wasmiddel bij. Meng goed en giet de oplossing in de val.

Fruit en groente resten

Een andere makkelijke manier om ze in de val te lokken is om iets te gebruiken waar veel van houden. Vul de kop met fruit- of groente resten dit zal dezelfde resultaten geven als de vloeistoffen.

Melk, peper en suiker

Verlopen zuivelproducten kan je ook heel goed gebruiken in je fruitvliegen val. Verhit 2 kopjes melk en roer daarna 8 eetlepels suiker en 4 eetlepels peper er door. Laat het 10 minuten koken en giet de oplossing dan in een ondiepe kom.

Papieren trechter

Je kan in plaats van een kopje met folie ook een trechter gebruiken. Doe lokmiddel in een glas zoal je net al hebt gelezen en maak een kegel vorm van een stuk papier. Zo kunnen de vliegen er in, maar zullen ze er niet zo makkelijk weer uit gaan.

Citroenolie

De geur van citrus kan insecten en fruitvliegen afweren. Meng 2 kopjes warm water en giet 10-15 druppels citroen-/citroengrasolie in een schone spuitfles en spuit het in je keuken waar je de fruitvliegen ziet.

Hier onder hebben wij een filmpje van een vliegenval zoals hiervoor beschreven.

Heb jij ook een hele goede manier om van fruitvliegen af te komen? Deel deze met ons op Facebook!

Gerelateerde artikelen