Zo houd je Witte Kleding Echt Wit

Zo houd je Witte Kleding Echt Wit

Aspirine

Let er wel op dat de aspirines wit zijn, gekleurde aspirientjes veroorzaken juist lelijke vlekken op je kleding. Controleer na het wasprogramma of de vlek er nog is. Als dat zo is, herhaal dan de stappen voor voorbehandeling en wassen. Je volgende stappen zullen bepaald worden door het soort vlek waarmee je te maken hebt.

Heb je geen baking soda in huis en geen tijd om het te kopen? Een paar aspirientjes zouden volgens de expert hetzelfde effect hebben. Hier lees je ook haar vijf gouden regels voor je wasgoed. Een wit overhemd dat niet helemaal wit is ziet er al snel groezelig uit.

Laat je witte was drogen in de zon

Witte jurken zijn prachtig en levendig, dus het is belangrijk om ze schoon te houden. Witte jurken worden ook vaak gemaakt van fijne stoffen. Dit betekent dat ze vaak met de hand gewassen of gestoomd moeten worden om de vlek te verwijderen. Controleer altijd het waslabel voor je begint met de voorbehandeling van de vlek en vraag altijd professioneel advies als je twijfelt. Om je witte was mooi wit te houden laat je het buiten drogen in de zon. De zonnestralen zorgen ervoor dat de was nog witter wordt.

Waterstofperoxide voor de witte was

Als er iets heeft afgegeven bij de witte was krijg je hem weer stalend wit door met chloor en zout te wassen. Helaas, dit heeft nog nooit bij mij geholpen. Ik zou ook eigenlijk niet weten waarom het wel zou werken als de verkleuring eenmaal in de stof zit...

Hoe kun je verkleurde witte was weer wit krijgen?

  • Kan ook geen kwaad voor je wasgoed en je was is wit.
  • Hierom keer ik dit soort kleding altijd binnenstebuiten.
  • Gelukkig zijn er een heleboel manieren om je wasgoed spierwit te krijgen.
  • Zacht blauw, pastelkleurtjes en licht beige of lichtgrijs mag je bij de witte kleding voegen.
  • Prop de wasmachine niet te vol, want hiervan kan was vies blijven of gaan stinken.
  • Je zou de eerste niet zijn die per ongeluk een zwarte sok bij de witte was gooit.

Bleken en weken van vergeelde witte was

Je kunt een vlekkenverwijderaar gebruiken of het kledingstuk laten weken alvorens het te wassen. Als het zwart van de zwart witte kledingstukken niet overgelopen is naar de witte delen, kun je het kledingstuk veilig bij de witte was stoppen. Materiaal is minstens net zo belangrijk als de kleur van de was. Het stappenplan bovenaan de pagina gaat over witte kleding wassen.

Bakzout of baksoda

Als kleding grauw is geworden of gelig, voeg je een eetlepel kristal soda toe aan de was. Het is niet zo dat je witte kleding heter kunt wassen dan gekleurde of donkere kleding omdat het geen kleuren heeft die kunnen vervagen. Kleding kan nog steeds lelijk worden of krimpen.

Witte was weer wit met vaatwas- en bruistabletten?

Het herstelt je witte kleding al na enkele wasbeurten. De formule maakt niet alleen goed schoon, maar zorgt ook voor de witheid en vezels. Om je te voorzien van een vlekkeloos resultaat en witte kleding, geven we je praktische tips. Om aan de slag te gaan heb je, uiteraard, een wasmachine nodig of een handwas kuip. Vervolgens ga je aan de slag met een geschikt wasmiddel, welke wij verderop voor je hebben geselecteerd per merk. Ook zijn er andere effectieve middelen die je kunnen helpen, welke wij hieronder hebben beschreven.

Bleken en weken van vergeelde witte was

Vale witte kleding laat ik gewoon een nachtje bleken in de chloor. Mijn dochter heeft al een paar keer een vlek op haar witte merk trui gekregen en op deze manier heb ik hem gered. Ook zet ik dan gelijk wat ander wit spul in het emmertje erbij wat niet meer zo heel wit is.. Daarna gewoon wassen met al je witte goed en die krijgen dan ook net weer dat frisse extra tintje, zoals de handdoeken.

Citroensap

Zo hoef je waarschijnlijk niet te strijken. Zo kan het vast een beetje vloeibaar worden voordat het met je was gemengd wordt en wordt het beter verdeeld over de was. Het water verzwaart de was waardoor het minder kreukelt. Ook kun je het makkelijker een beetje glad strijken met je handen waardoor je waarschijnlijk niet hoeft te strijken. Geniet van een schoon huis en een voldaan gevoel door afgeronde taakjes af te vinken.

En op die manier draai je dan een gewoon wasje. Witte was kan na verloop van tijd een beetje verkleuren. Het kan een grauwe waas krijgen waardoor het er niet meer stralend wit uitziet.

Blauwsel

Witte was is dus alle witte was en alle heel lichtgekleurde was. Zacht blauw, pastelkleurtjes en licht beige of lichtgrijs mag je bij de witte kleding voegen. De zon heeft een blekende werking op kleuren. Daar kan je mooi gebruik van maken als je je witte was droogt. Hang het in de zon en je was wordt lekker fris en mooi wit. Doe je witte was erbij en laat het een uur of langer weken.

Oorzaken waardoor witte was geel wordt?

Te veel wasmiddel en wasverzachter werkt als het ware als een magneet en het blijft aan het vuil plakken. Als het 'donkerwit' wordt is het tijd voor een kookwasje. Dat gaat natuurlijk niet lukken met synthetische stofjes, daarom zou je ook alleen witte kleren van katoen moeten kopen, die kunnen tegen kookwas. Nou, ik hoop dat je weer wat aan mijn tips hebt gehad.

Gerelateerde artikelen