Zo moeder, zo dochter: Ontdek de voordelen van sneakers voor jouw dochter

moeder en haar dochter helpt met schoenen aantrekken

Wist je dat de klassieke vorm van sneakers is gebaseerd op basketbalschoenen? Het is dus geen wonder dat sneakers er sportief uitzien. Wanneer jij en jouw dochter toch nieuwe schoenen nodig hebben, bijvoorbeeld voor de seizoenswissel of omdat jouw dochter uit haar oude schoenen is gegroeid, koop dan eens een paar leuke sneakers. Misschien kunnen jullie zelfs een matchend paar kopen! Lees snel verder om de voordelen van sneakers te ontdekken en welke sneakers populair zijn.

Waarom sneakers dragen?

Er zijn veel verschillende soorten schoenen — van ballerina’s tot sleehakken tot laarzen — maar de sneaker blijft één van de meest populaire keuzes. En dat is niet zonder reden! Dit zijn enkele redenen waarom je sneakers wil voor jouw dochter:

  • Sneakers zijn comfortabel. Bij sneakers krijgen de tenen voldoende ruimte doordat de meeste sneakers een ronde neus hebben. Door de stroeve zool van sneakers heb je een goede grip. Doordat de zolen vaak ook dikker zijn, zorgen sneakers voor een goede schokabsorptie tijdens het lopen.
  • Goed voor elke gelegenheid. Er zijn weinig momenten te bedenken waarbij je geen sneaker aan zou kunnen. Of jullie nu samen gaan winkelen of naar een feest gaan, een sneaker is altijd een goede optie om als schoeisel aan te trekken.
  • Veel modellen en veel combinaties. Er zijn eindeloos veel variaties in sneaker modellen. Kijk maar eens bij de meisjes sneakers van Shoesme. Sommigen zijn extra stoer en sportief, terwijl anderen juist wat netter zijn. Hierdoor zijn sneakers ook makkelijk te combineren met verschillende soorten outfits.

Populaire sneakers voor meisjes

Met sneakers kan je eigenlijk geen verkeerde keuze maken. Uiteraard wil je voor jouw dochter geen saaie schoen, maar iets met opvallende kleuren. Bijvoorbeeld met mooie neon accenten. Of wat dacht je van metallic zilveren of gouden sneakers? Maar als jij en jouw dochter liever wat minder opvallend schoeisel hebben, vind je ook sneakers met mooie aardetinten. 

Welke schoenen kan je beter niet kopen?

Bepaalde modellen schoenen zijn niet zo goed voor jouw voeten. En al helemaal niet voor de groeiende voeten van jouw dochter. Ook als je geen sneakers koopt (maar bijvoorbeeld één van de andere Shoesme kinderschoenen) is het belangrijk om hierop te letten:

  • De zool moet niet helemaal plat zijn. De schoenen geven jouw voeten dan helemaal geen ondersteuning. Daarnaast drukt het de boog van jouw voeten plat. Je ziet dit bijvoorbeeld vaak bij slippers en sandalen. Maar let hier ook op wanneer je sneakers koopt!
  • De voorkant van de schoen moet niet puntig zijn. Het ziet er wel stoer uit, zo’n puntig uiteinde. Jouw tenen zijn er alleen wat minder blij mee. Door de vorm kunnen jouw grote en kleine teen worden platgedrukt. Let dus goed op dat jouw tenen voldoende ruimte hebben in de schoen.
  • Schoenen met hakken. Tegenwoordig zijn er ook sneakers met een ingebouwde sleehak. Ziet er natuurlijk mooi uit, maar echt goed voor jouw voeten is het niet. Dit komt doordat er te veel druk op de bal van jouw voeten komt. Mocht je zo’n soort schoen graag voor jouw dochter willen, laat het haar dan alleen af en toe dragen. Bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid.

Gerelateerde artikelen

Alternatieven voor Suiker

5 Alternatieven voor Suiker

Dat suiker slecht voor je is weten we inmiddels wel. We worden net niet doodgegooid met boeken die ons zeggen…