Dit is hoe je een kantoorruimte voor jouw bedrijf vormgeeft 

kantoorruimte vormgeven

Elke dag brengen we uren door op ons werk. Tijd die beter besteed kan worden als we in een prettige en gezonde omgeving kunnen werken! Gelukkig zijn er tal van tips beschikbaar om onze werkplek te verbeteren. In dit artikel lichten we een aantal tips toe die je kunt overwegen bij de vormgeving van een gezonde en prettige kantoorruimte. 

Begin met de visuele hoofdzaken 

Het vernieuwen van je interieur is een geweldige manier om meer energie en enthousiasme uit je werkomgeving te halen. Zoals de kleuren op de muren, het type verlichting, het soort meubels en accessoires die je gebruikt - allemaal aspecten die bijdragen aan een prettiger gevoel. 

Zorg voor ergonomisch en modulair meubilair 

Is het ook tijd om nieuwe meubels te kopen? Probeer dan zoveel mogelijk te investeren in ergonomisch meubilair dat ervoor zorgt dat jouw team optimaal kan werken. Ergonomisch meubilair is verstelbaar, zodat het gemakkelijker wordt om in de juiste houding te werken. Je kunt ook denken aan modulair meubilair. Dit is fantastisch voor flexibele werkplekken, want het maakt het gemakkelijk om de kantooropstelling te veranderen en de ruimte voor andere doeleinden te gebruiken.  

Als de aankoop van nieuwe meubels niet mogelijk (of niet nodig) is, experimenteer dan met wat je al hebt. Je zou bijvoorbeeld wat items kunnen verplaatsen of stoffering veranderen om een compleet nieuwe uitstraling te geven. Om de kantoorruimte optimaal te gebruiken, kun je een vlekkenplan laten opstellen. Dit is ideaal om de ruimte logisch en praktisch te gebruiken, door de vierkante meters in een nieuw pand of een andere indeling in het huidige pand inzichtelijk te maken. 

Rekening houden met voldoende frisse lucht 

Verder is het belangrijk om voldoende frisse lucht aan de binnenkant van je kantoorruimte te hebben. Open ramen volstaat niet altijd, dus als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan om een ​​luchtreiniger of ventilator te gebruiken. Als alternatief kun je ook planten toevoegen, die de kantoorruimte helpen om meer zuurstof te produceren.

Biedt ruimte voor ontspanning en inspanning

Tot slot is het belangrijk om actief te blijven als je op kantoor werkt. Probeer een ontspannings- en sportruimte te creëren als dat mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld een ruimte vormgeven met wat gewichten, een boksbal, yogamatten en een biljarttafel, zodat medewerkers op meerdere manieren een pauze kunnen nemen van het werk. 

Door de tips die we hierboven besproken hebben toe te passen, zal je al gauw merken dat de productiviteit toeneemt, evenals dat iedereen met meer plezier werkt!

Gerelateerde artikelen

Alternatieven voor Suiker

5 Alternatieven voor Suiker

Dat suiker slecht voor je is weten we inmiddels wel. We worden net niet doodgegooid met boeken die ons zeggen…